Dit zijn de voordelen van een rond vloerkleed in huis

Hoewel een het hebben van een vloerkleed in huis tijden lang als ouderwets werd gezien en een wat stoffig imago had, is de vloerkleed de laatste jaren weer met een opmars bezig. Dit is ook niet gek als je je bedenkt welke voordelen het hebben van een vloerkleed zoal met zich meebrengt. Tijdens de wat koudere dagen zit het toch een stuk prettiger met je voeten op een zacht kleed dan op een harde ondergrond als tegels of parket. Ook verbetert de akoestiek in je woning en heeft een kleed een geluiddempende werking. Welke voordelen brengt een rond exemplaar met zich mee ten opzichte van vierkante of rechthoekige kleden? En voor welke ruimtes in je woning is een vloerkleed geschikt?

Een zachte uitstraling


Een ronde vorm als middelpunt van je woonkamer zorgt voor een zachte, vriendelijke uitstraling. Wanneer je meubels overwegend strakke vormen hebben, kan een rond vloerkleed een mooi contrast geven. Een kleed met een ronde vorm geeft je minder snel het gevoel dat je met een afbakening te maken hebt. Je kunt de verschillende onderdelen van je interieur via het kleed met elkaar verbinden, zodat de kamer oogt als een groot geheel. Als je een vierkant of rechthoekig kleed in je zithoek legt, benadruk je juist dat het een apart gedeelte betreft.

Een rond kleed past in elk interieur


Een rond kleed staat mooi in een woning waar veel ronde vormen aanwezig zijn. Je kunt de speelse vormen op deze manier extra benadrukken. Ook kun je met een rond kleed je strakke interieur doorbreken en warmer doen ogen. Andersom is het een ander verhaal. Een ronde tafel op een vierkant kleed zal in verreweg de meeste gevallen esthetisch gezien geen succes zijn. Aangezien ronde vloerkleden in allerlei kleuren en materialen verkrijgbaar zijn, al dan niet met afbeelding of werkje, kun je eigenlijk altijd wel een rond vloerkleed kopen dat past bij de stijl van je woning.

Waarom zou je je beperken tot de woonkamer?


Misschien denk je als je nadenkt over een vloerkleed automatisch aan je woonkamer. Dit is een prima optie, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rond vloerkleed in je slaapkamer aan het voeteneind van je bed? Een vloerkleed in de kinderkamer is eveneens zeer geschikt. Het kleed in de slaapkamer van je kind kan als speelkleed fungeren. Met een kleed met patronen en vormen stimuleer je ook nog eens de zintuigen van je baby of peuter. Als je een kind hebt dat wat ouder is, dan kun je met een wollen kleed en wat zachte kussens een comfortabele leeshoek maken. Zelfs in de badkamer kan een rond kleed een welkome aanvulling zijn. Het is dan wel zaak dat je kiest voor een materiaal dat tegen een spatje water kan en dat bij vochtigheid niet glad wordt. Katoen en polyester zijn hiervan goede voorbeelden.

Het perfecte vloerkleed bestellen


Als je er inmiddels van bent overtuigd dat een kleed met een ronde vorm je interieur net even dat beetje extra kan geven, dan kun je je wenden tot Tapeso. Je kunt honderden ronde vloerkleden met elkaar vergelijken en hét kleed vinden dat helemaal past bij jouw persoonlijke smaak en wensen. Vergelijk de verschillende afmetingen, kleuren en materialen met elkaar. Een rond vloerkleed kopen kan via deze specialist tegen zeer scherpe prijzen. Als extra service betaal je geen verzendkosten. Ook heb je 30 dagen de tijd om te beoordelen of het vloerkleed aan je verwachtingen voldoet. Als dit onverhoopt niet het geval blijkt te zijn, dan kun je het kleed gratis retourneren. Wacht niet langer en shop direct dat gezellige kleed dat jouw huis warmer en gezelliger maakt!