Vijf punten waaraan een vergaderruimte moet voldoen!

Het is belangrijk dat vergaderruimtes optimaal zijn ingericht. Beschik je niet over een eigen vergaderruimte? Neem dan een kijkje op de website van Vergadercentrum Vredenburg. In dit artikel vertellen wij je meer over waar een vergaderruimte aan moet voldoen.

1. Zorg voor ruimte om de vergadertafel

Bij een vergaderruimte denken veel mensen aan een ruimte met een grote tafel. Veel mensen denken daarom ook dat een vergaderruimte een grote tafel moet hebben, dit is echter niet zo. Uit onderzoek blijkt dat de ruimte om de tafel heel zorgt voor creativiteit.

2. Verschillende muurkleuren

Wist je dat de concentratie van de vergaderdeelnemers kan toenemen door het gebruik van bepaalde kleuren? Een gele muur heeft bijvoorbeeld een levendig effect, doet de stemming toenemen en stimuleert de creativiteit. Blauwe muren hebben een ontspannend en rustgevend effect. Naast dat het handig is om een gele en blauwe muur te hebben is het ook handig om tenminste één witte muur te hebben.
Op deze witte muur kun je bijvoorbeeld een beamer op projecteren of gebruiken om post-its op te plakken.

3. Kwalitatieve, functionele stoel met uitstraling

Het is belangrijk dat de vergaderruimte over comfortabele stoelen beschikt. Naast de kwaliteit van de stoel, is de functionaliteit en de uitstraling ook belangrijk.

4. Goede verlichting

In een vergaderruimte mag de verlichting niet onderschat worden. Wanneer er te weinig daglicht de vergaderruimte binnenkomt, moet je zorgen voor extra verlichting.

5. Vergaderruimte moet netjes zijn

Orde en netheid spelen een grote rol in een vergaderruimte. Dit zorgt er namelijk voor dat iemand zich op zijn of haar gemak voelt en tevens krijgen de bedrijfspartners een goed beeld van het bedrijf.

6. Zorg voor de juiste kantoorbenodigdheden

Om alle projecten in de vergaderruimte succesvol te laten verlopen, moeten de juiste kantoorbenodigdheden aanwezig zijn. Denk hierbij aan papier en pennen. Ten slotte moeten er voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Tegenwoordig zit bijna iedereen met een laptop, mobiele telefoon of andere technische apparaten aan tafel.