Tips voor nagels lakken

Wil je graag zelf je nagels lakken? Hieronder geven we je een aantal tips. Uiteraard kun je er ook voor kiezen dit door een schoonheidssalon te laten doen.

Kies de juiste nagellak

Kies een nagellak die niet te oud is. Oude nagellakken worden dik en je zult merken dat ze moeilijker aan te brengen zijn op je nagels. Wil je graag je oude nagellak gebruiken? Probeer dan een paar druppels aceton nagellakremover aan het nagellakpotje toe te voegen. Draai vervolgens de deksel er weer op en schud het potje. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van nagellakverdunners.

Wat heb je nodig?

Verzamel de juiste benodigdheden. Denk hierbij aan: nagellak, nagellakremover, nagelknipper, nagelvijl en watjes. Zelfs als je geen nagellak op je nagels hebt, is het verstandig je nagels te reinigen met nagellakremover.

Gebruik een basislaag

Een goede basislaag zorgt ervoor dat de gekleurde lak makkelijker kan hechten. Hierdoor gaat de kleur op je nagels langer mee. Laat de basislak goed drogen voordat je verder gaat.

Waar begin je?

Je kunt het beste beginnen met het lakken van je wijsvinger naar je pink. Til vervolgens je hand op en laat je duim op de rand van de tafel rusten om deze te lakken. Er wordt ook wel eens gezegd dat je eerst je goede of slechte hand moet lakken. Wat ons betreft doet dat er niet toe. Begin met de hand waar jij je het prettigst bij voelt. Je slechte hand zal misschien wat minder mooi gelakt zijn, maar oefenen zal helpen!

Drie strepen

Lak je nagels door middel van het aanbrengen van drie strepen. Dit doe je door de eerste streep in het midden van je nagel aan te brengen. Begin onderaan je nagel en trek het kwastje in een rechte lijn omhoog. Breng vervolgens aan de linkerkant en rechterkant van de lijn een laag nagellak aan. Laat de nagellak niet helemaal langs de zijkanten van je nagels aansluiten. Zorg voor een kleine opening tussen de nagel en vinger.

Dunne lagen

Het is veel beter om meerdere dunne lagen nagellak aan te brengen dan één dikke laag. Zorg er wel voor dat je de nagellak goed laat uitdrogen voordat je een nieuwe laag nagellak aanbrengt.

Glanzende nagels

Het geheim van glanzende nagels is het aanbrengen van een toplaag. Breng de toplaag over de gekleurde nagellak heen zodra de gekleurde nagellak volledig is opgedroogd.