DIY: Een spa haarbehandeling

Het is tijd om jezelf te verwennen op een plek waar je je het meest comfortabel voelt: thuis. Hoe heerlijk zou het zijn om een hele dag spa te houden in je eigen huis? Het kost natuurlijk best wel wat moeite om een afspraak te maken bij een echte spa en het kost daarnaast hartstikke veel geld. Hoe makkelijk zou het zijn als je gewoon een spa at home kan houden?

Wat is een spa haarbehandeling?

Bij een spa haarbehandeling wordt je haar gevoed en geconditioneerd met ingrediënten die helpen om de schade in je haar te herstellen en de gezondheid van je haar te vergroten. Op deze manier zal het lijken alsof je haar nooit beschadigd is geweest. Onze haren hebben het soms zwaar te verduren. De föhn, de stijltang, veel wasbeurten, haarelastieken, maar ook het weer speelt een rol.

Haar spa-behandelingen zijn goed voor je haar. Echter, zijn er veel verschillende soorten behandelingen en elke behandeling bevat verschillende ingrediënten. Sommige bevatten chemicaliën, anderen zijn puur natuur. Hoewel de chemische behandelingen negatief kunnen reageren op je hoofdhuid of haar, zijn de natuurlijke vrij van bijwerkingen.

Haarbehandeling met olijfolie

Een fijne haarbehandeling is die met olijfolie. Je hebt nodig: 2-3 eetlepels olijfolie, een handdoek en gekookt water. Neem ongeveer 2-3 eetlepels olijfolie afhankelijk van de lengte van je haar. Masseer de olie in je hoofdhuid en werk voorzichtig naar de puntjes van je haar toe. Stoom je haar ongeveer tien minuten. Maak je het handdoekdroog. Wacht vijftien minuten. En tot slot was je je haar met een zachte sulfaatvrije shampoo.

Olijfolie is een perfecte conditioner. Het is een rijke bron van antioxidanten die helpen om haarschade te voorkomen en te herstellen. De olie helpt je haar te hydrateren, terwijl er ook een beschermende laag wordt gevormd. De behandeling is geschikt voor alle haarsoorten.